Min lille seilbåt har ikke plass til en gasskomfyr. Men her forleden så kom jeg over en praktisk oppfinnelse, miniovnen "Omnia". Den ser sånn ut.
Første forøk med denne oven var å bake poteter. Jeg har en svakhet for bakte poteter med paprikasmør. Det var helt vellykket. Potene var jevnt stekt både over og under.
Så var tiden inne for å forsøke med brød. Først målte jeg opp karet for å se hvor stor plass det var i det. Karet rommet ca. 1,5 liter. Forutsetningsvis dobler deigen størrelse når den hever, så jeg laget en deig som var 8,5 dl. Etter mine erfaringer skal mel og vann blandes i forholdet 1: 2,4. Altså 2,4 ganger så mye mel som vann. da blir deigen brukbar. 2,5 dl vann og 6 dl mel. Deigen ble litt løs, så jeg måtte elte inn ca. en neve før den ble helt fin.
Det er jo et deilig vær i dag. Riktig et brøddeighevingsvær. Så deigen hevet fint. Så knadde jeg luven ut av den, rullet deigen i en pølse og la den ned i formen til etterheving. Etter å ha etterhevet 1 time i formen tente seg så det minste gassblusset og satte det på lavbluss. Det fungerer ikke helt. Åpningen i formen er såvidt vid at flammen bare treffer den innerste veggen i formen så skorpen blir mye mørkere på innsiden enn på utsiden. Så neste gang skal jeg brukte det andre blusset som er større.
Men brødet smakte akkurat sånn som nystekt brød skal smake.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar